Op de Royal FloraHolland Seasonal Trade Fair was het dan eindelijk zo ver: de onthulling van de nieuwe Bamboo Orchid. Wooning Orchids is meer dan een jaar bezig geweest met de ontwikkeling van dit gloednieuwe paradepaardje. Met een 12 meter lange stand volledig in de Bamboo Orchid huisstijl maakten zij bezoekers bekend met de nieuwe uitstraling van het product. Een uitstraling waaronder alle Dendrobium nobile’s vanaf heden de kas in Bleiswijk zullen gaan verlaten. “De onthulling was al eens uitgesteld, dit omdat wij toch nog niet helemaal tevreden waren over de kwaliteit van de planten. Nu de kwaliteit aan al onze eisen voldoet werd het hoog tijd de Bamboo Orchid te introduceren. De Bamboo Orchid staat voor kwaliteit, beleving en sfeer.” aldus Coen Verspeek, verkoper van de Bamboo Orchid.

Wat is Bamboo Orchid?

Bamboo Orchid is een nieuw consumentenmerk voor Dendrobium nobile. Met de komst van de Bamboo Orchid wil Wooning Orchids de bekendheid van deze exotische orchidee gaan vergroten. Het moet consumenten helpen de plantnaam beter te onthouden en de mond-tot-mondreclame stimuleren. Het nieuwe beeldmerk gekoppeld aan de orchideeën moet zorgen voor duidelijkheid bij de consument.

Bamboo Orchid speelt in op de manier waarop men naar interieurstyling kijkt op basis van kleur en stijl. Daarom zijn de verschillende variëteiten ondergebracht in kleurthema’s. De Bamboo Orchid beschikt over een breed kleurenpallet. Tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe concept is de herkomst van de Bamboo Orchid niet uit het oog verloren.

Met een vijftal pakkende namen worden de verschillende kleuren gecommuniceerd: Mystic Purple (paars), Bloomin’ Orange (oranje), Sweet Pink (roze), Sparkly Champagne (geel) en Pure White (wit). Iedere kleur is voorzien van eigen sfeerbeelden en quotes om iedere plant nog meer kracht mee te geven. Zo staat de Mystic Purple voor spiritualiteit en de Sweet Pink voor de liefde.

Gelijktijdig met de Bamboo Orchid is de nieuwe “Ultimate” kwaliteitslijn geïntroduceerd, deze kwaliteitslijn staat boven de “Exclusive” lijn. Deze gelimiteerde zwaarste kwaliteit qua knopbezetting en plantopbouw wordt geleverd in een luxe recyclebare potcover met consumenten infoboekje. Standaard geleverd in kartonnen 4 gaats tray. De Bamboo Orchid zal in totaal in twee kwaliteitslijnen worden aangeboden, Exclusive en Ultimate.

Nieuwe online kanalen

Met de Bamboo Orchid hoopt Wooning Orchids dus meer aandacht te vestigen op het product. Zij merken dat veel mensen nog onbekend zijn met deze exotische orchidee. Om ook anderen te enthousiasmeren en inspireren is er een gloednieuwe consumentenwebsite gelanceerd: www.bamboo-orchid.com. Hier zijn naast de variëteiten aan kleuren ook verkooppunten en performancetips op te vinden. Naast de nieuwe website is Bamboo Orchid terug te vinden op verschillende social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest) om contact met de consument te kunnen onderhouden.

www.bamboo-orchid.com