Verzorgingstips

Geniet optimaal van uw orchidee

Bamboe orchidee

De Bamboe orchidee is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze exotische orchidee bloeit van onder tot boven. Door zijn prachtige bloemen geeft de Bamboe orchidee elk interieur een mooie twist. De verzorging is bovendien heel eenvoudig.

Zonlicht

De Bamboe orchidee verdraagt veel licht, maar plaats hem niet in direct zonlicht in het voorjaar en de zomer. De plant houdt van een koele luchtige omgeving. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 20ºC.

Bloei

De Bamboe orchidee bloeit zo’n 6 tot 8 weken. Als de bloemstengel is uitgebloeid, vallen de bloemen er vanzelf af. Zet de plant weg op een lichte plaats waar het in de winter rond de 10 tot 15ºC is. Laat de plant niet uitdrogen, vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee mogelijk weer nieuwe bloemen. Dit duurt in de regel acht tot twaalf maanden.

Water geven

Watergeven kunt u het beste doen door de plant te dompelen in lauw (leiding)water. Laat de plant even staan en daarna goed uitlekken. ‘s Zomers is elke 5 dagen water geven voldoende, in de winter is eenmaal per 7 dagen genoeg. 

Ompotten

De Bamboe orchidee gedijt niet goed in een te grote pot en blijft zelfs 2 tot 3 jaar in dezelfde pot staan. Ompotten is dus alleen nodig wanneer de Bamboe orchidee echt niet meer in de pot past.

Extra voeding

Als de Bamboe orchidee volop in bloei staat, vraagt de plant eens in de twee weken om speciale orchideeënvoeding. In de winter mag u de hoeveelheid halveren. Deze kunt u oplossen in het water.

Phalaenopsis

De vlinderorchidee is een stijlicoon met een elegante en chique uitstraling, die tegelijkertijd past in trendy en moderne interieurs.

Zonlicht

Geef de Vlinderorchidee een lichte plaats, maar zet de plant nooit in de volle zon. De ideale temperatuur ligt tussen 18 en 22ºC.

Bloei

De Vlinderorchidee bloeit zo’n 3 maanden. Om de Vlinderorchidee opnieuw in bloei te krijgen, is het nodig de tak boven het tweede of derde ‘oog’ vanaf onder af te knippen. Na 4 tot 6 maanden kan de orchidee weer bloeien. Zet de orchidee na het afknippen op een wat koelere plaats neer. Door de ‘koeling’ wordt nieuwe takvorming gestimuleerd. Na ongeveer twee maanden kunt u de orchidee weer terugzetten op de oude plaats. Geef de Vlinderorchidee na het afknippen wat minder water. Als de orchidee na ongeveer twee maanden weer op de oude plaats terug gezet wordt, mag weer begonnen worden met de reguliere watergift.

Water geven

Watergeven kunt u het beste doen door de plant te dompelen in lauw (leiding)water. Laat de plant 10 tot 15 minuten in het water staan en daarna goed uitlekken. Laat nooit lekwater in de overpot staan. ‘s Zomers is elke 5 tot 7 dagen water geven voldoende, in de winter is eenmaal per 7 tot 10 dagen genoeg.

Ompotten

Verpot de plant als deze te groot wordt voor de pot. Of wanneer uw orchidee uitgebloeid is en geen nieuwe bloemstelen meer maakt. Haal de plant voorzichtig uit de pot en voorkom dat de wortels beschadigd raken. De Vlinderorchidee houdt van een luchtig mengsel van boomschors en turf of cocosbrokjes. Gebruik dus nooit gewone potgrond.

Extra voeding

Eén keer per maand vraagt de Vlinderorchidee om speciale orchideeënvoeding. In de winter mag u de hoeveelheid halveren. Deze kunt u oplossen in het water.

Succes!

Adres

Anthuriumweg 4
2665 KV Bleiswijk

Contact

+(085) 487 9660
info@wooningorchids.com
© 2020 Wooning Orchids