Wooning Orchids komt met een nieuwe duurzame Phalaenopsis-lijn genaamd Phalaenature. De eerste samples waren te bezichtigen tijdens de FloraHolland Trade Fair in de stand van Orchids Services, de exclusieve leverancier van deze nieuwe duurzame lijn. Arjan Sonneveld (verkoop Phalaenopsis) geeft aan dat er erg positief is gereageerd op deze nieuwe duurzame lijn: “De reacties waren zeer positief. Klanten realiseren zich dat we het gebruik van verpakkingsmaterialen moeten terugdringen of huidige materialen moeten vervangen voor duurzame materialen. Hiermee dragen wij bij aan een beter milieu. Er werd aangegeven dat Phalaenature een mooi en kloppend concept is.”

Het Phalaenature concept is ontstaan vanuit de gedachte het gebruik van plastic terug te dringen. Er wordt dus niet alleen gelet op de teelt, ook het verpakkingsmateriaal is nu meegenomen in deze gedachtegang.

“Phalaenature is in het leven geroepen om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Wooning Orchids heeft als streven om volledig biologisch geteelde orchideeën te creëren en het energieverbruik terug te dringen, daar horen ook duurzame verpakkingen bij. Op deze manier wil Wooning Orchids een bijdrage leveren aan een schonere wereld.” aldus Arjan Sonneveld.

Phalaenature zal in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn: planten voorzien van papieren hoezen, bioplastic hoezen of potcovers met etiketten. De Phalaenature orchideeën zijn alleen in een kartonnen tray verkrijgbaar.

De potcover en het etiket van de Phalaenature-lijn zijn beide van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt. Zowel de potcover als het etiket kunnen bij het oud papier om gerecycled te worden. De bioplastic hoes is gemaakt van zetmeel en is composteerbaar. Deze hoes kan zo in de groene afvalbak worden gedeponeerd. Er kan ook gekozen worden voor de variant met papieren hoes. De papieren hoezen hebben een inkeping aan de bovenkant zodat de kleur van de Phalaenopsis zichtbaar blijft. De papieren hoes kan met het oud papier mee.

Phalaenature is binnenkort exclusief verkrijgbaar bij Orchids Services. Voor vragen of meer informatie over dit concept kunt u contact opnemen met Arjan Sonneveld.

Contactgegevens Arjan Sonneveld

Telefoon: 0628445186

Email: arjan@orchidsservices.nl